luni, 3 februarie 2014

Comunicare!

    Comunicăm mereu pe rețelele de socializare și nu numai, dar când vine vorba să comunicăm cu persoanele din jurul nostru parcă ne este greu să ne exprimăm sentimentele și amânăm până când este prea târziu și deja am ajuns la saturație. Comunicarea este foarte importantă în relațiile interpersonale deoarece deși avem impresia că suntem la fel cu cei de lângă noi nu este chiar așa, fiecare are ceva diferit de ceilalți. Comunicarea este singurul mod prin care ne putem înțelege și aici nu mă refer strict la comunicarea verbală care oricum reprezintă doar 7% din totalul actului de comunicare, importante sunt și paraverbalul( ton, volum, viteza de rostire) și nonverbalul (expresia facială, mișcare, poziție).

    Uneori pare dificil să îți exprimi sentimentele, dar de cele mai multe ori este cel mai corect mod pentru că neexprimându-ne sentimentele cei din jur nu au cum să ne ghicească starea din momentul respectiv, nu au cum să ghicească ce ne deranjează. 

     Atunci când comunicăm este important să încercăm să avem o voce cât mai normală și să nu țipăm sau să ridicăm tonul pentru că atunci cei din jur deja nu mai ascultă și își doresc să fie cât mai departe de noi și nu să vorbească.

     

Niciun comentariu: